Tyritroll i nyhetene

Vintertelting 

Aftenposten: kuldegradene kommer med åpenbare utfordringer. Det fortelles om morgener med frossen kaviartube, hardt brød og frosne sko. Likevel trekker familien på tre, fire med hunden Ito, ut i skogen helg etter helg.

Da de i desember kom tilbake fra en ti måneder lang ekspedisjon til Nordkapp, sov de hjemme i fem netter før teltet igjen var pakket.

- Det blir et savn når vi har vært inne for lenge. Å finne et sted å nyte stillheten ute, er et behov vi har året rundt. Vi har tilgang på hytter, men liker å finne ny teltplass og ny utsikt hver gang. Eventyr kommer i store og små pakker, sier Ole Thomas Helgesen 

Norge på langs
NRK: i isende snøføyk kunne familien fra Oslo i midten av november løfte armene i været i ren 71 grader nord-stil, på kanten av Norges nordligste punkt.

- Det var fantastisk. Helt surrealistisk og stort å stå der, samtidig som en liten kropp trengte kakao og vafler, og ikke var så opptatt av globusen. Også var det vemodig at eventyret var over, sier Ingrid Alm.

Dagsavisen: det var helt surrealistisk å komme fram. Vi hadde gått fra horisont til horisont i så mange måneder, men nå var det ikke mer land å se foran oss. 

Det var både stort og rørende, forteller Ingrid Alm Mens Ingrid og pappa Ole nyter det salige øyeblikket ved det som føles som verdens ende, er Mons allerede på jakt etter vaffel.

- Han var mest opptatt av vaffelen, og skjønte ikke greia med globusen, forteller Ingrid og ler.


Aftenposten: - Hva vi tok med til 4-åringen? Det ble fem kilo med Lego i sekken, ler Ingrid Alm (34).

For sønnen Mons (4 1/2) fikk bli med på planleggingen før han, mamma, pappa Ole Thomas Helgesen (33) og hunden Ito skulle ut på et ti måneders eventyr fra Oslo til Nordkapp med startdato 1. mars.

KK: planen var at vi ville gjøre noe gøy med Mons før han skulle begynne på skolen. Vi tenkte først på backpacking i utlandet, men så kom det en pandemi som gjorde at vi måtte skrinlegge den planen. Så leste jeg om en som hadde gått seks ulike turer fra Oslo i løpet av en måned og da kom jeg på at vi skulle gjøre det samme - bare i en litt større skala, sier Ingrid Alm (34) med et smil.

Sammen med samboer Ole Thomas Helgesen (33), sønnen Mons Alm Helgesen (4) og hunden Ito (7) har hun satt seg et ambisiøst mål; å gå fra Oslo til Nordkapp.

Dagsavisen: 1. mars blir går familien fra leiligheten på Sagene i Oslo, opp langs Akerselva, inn i Nordmarka, over Romeriksåsene og videre mot Femunden og Røros. 

Det endelige målet er Nordkapp. Om de faktisk kommer så langt, er ikke så viktig. 

- Vi drar for hyggen og eventyrets skyld. Det viktigste er å ha det fint underveis. Med en fireåring på tur må man ta ting litt som de kommer. Men hvis alt klaffer, kan det gå, sier hun.

Turen starter på ski med pulk, som byttes ut med sykkel og gange når våren kommer. Nettene skal tilbringes i telt, med noen turer innom turistforeningshytter og hyttenettverket til Statskog for å få tatt en dusj og vasket klær.