Desolation wilderness - Tahoe (CA, USA)

20.06.2023

Sola steiker, mens vinden blåser en vill og leken bris som kaster capsen min av hodet og dytter oss inn i skogen. Stien er kledd i granbar og furunåler, mellom furutrær og seddar. Blomster i lilla, rødt og gult farger landskapet.


The Helgesen er i ekstase de har entret Drammensmarka i XL: Svaberg, furuer, bekker, juv og topper over tregrensa. Det er fortsatt mye snø i fjellet og bekken renner stri. Vi må vade over med smeltevann til hofta. Øverst i dalen møter vi en innsjø. Dagens mål, den ligger under spisse grå tinder dekket i snø @helgesenfinn kommenterer når kveldssola lyser de opp «alpine glow» hva heter det på norsk spør han så. Vi har ikke et ord for det, men vi kan jo lage et svarer jeg «fjellglød». Skumringen legger seg, jeg går og tisser. Det er noen der, på tisseplassen min. Noe på fire bein og med hale. På størrelse med en liten hund. Bjørneunge? Bør jeg snu, er mammabjørn rett ved? Nei, den er grå og tussete. Beveger seg som en grevling. Den har ikke enset meg. Bare tasser. Jeg sier hei, den snur hodet og skyter de lange piggene sine opp. Porcupine, pinnsvin. Den ser på meg, legger piggene ned og tasser videre inn i skumringen. Jeg løper oppglødd tilbake til teltet!
.
Dagen med «fjellglød» og «piggrevling»
Natta derimot var en evig kamp mot vindkasta, da vinden forsøkte å kaste teltet like langt som capsen.
.
Dagen etter forsøkte gikk vi en fjelltur og så rumpa på en bjørn. Takk for oss desolation wilderness❤️takk for turen @oddingvarh og @helgesenfinn